#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 121

Dotaz, 24. 7. 2007

Dobrý den. Přibližně před dvěma lety po požití červeného vína se mi poprvé projevila alergická reakce na rtech. Od bté doby se tato reakce objevuje stále, aniž by se mi podařilo vypozorovat, co všechno ji vlastně způsobuje, protože těch činitelů je více, nebo se jedná o společnou součást většiny potravin. Průběh je stále stejný - zčervenání, svědění, zduření, vyschnutí, odeznění. Promazávaní jelením lijem nepomáhá. Můžete mi říct o co asi jde? Děkuji.

Prim. Mudr. Martin Šmakal, 24. 7. 2007

Milá Anno,
mohlo by se jednat o reakci na konzervační látky nebo barviva. Zkuste si přesně zapïsovat, po čem reakci máte a sledujte přesně aditiva v potravinách. To by mohlo dát odpověd´.

Zdravím van

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.