#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 2412

Dotaz, 15. 4. 2012

Dobrý den, můj dotaz zní, od kdy může potenciální alergik začít jíst jogurt.Mému synovi bude 9 měsíců.Stále je částečně kojen (snažím se aspoň 3x denně).Už jí i zeleninu s masem, ovoce a nemléčné kaše i s lepkem.Zatím žádnou alergickou reakci neměl, ale vyhýbám se alergenům.Problém je v tom,že jsem v dětství byla alergická. Ne na potraviny,ale na roztoče a prach.V pubertě mě alergie přešla. Zajímalo by mě,zda můžu syna nějak ohrozit, když začne jíst bílý jogurt.Pořád se nemůžu dočíst, co by mohl způsobit,zda jen potravinovou alergii nebo by mohl vyvolat i jiné alergie (např. taky na prach, astma atd.).Četla jsem,že podle nových studií má smysl dávat HA mléko jen do 4 měsíců a že naopak oddalování některých potravin pak může alergii vyvolat. Chci se zeptat skutečného odborníka, co si o tom myslí. Kaše stále dělám z HA mléka.Musím tedy čekat, až bude synovi rok? Trpí totiž na zácpy a myslím, že by mu právě živé jogurtové kultury mohly pomoct. Moc děkuji za odpověď. Michala

Prim. Mudr. Martin Šmakal, 15. 4. 2012

Osobně doporučuji používat probiotické HA mléko do 2 let věku, bílé jogurty nejlépe v biokvalitě můžete od 8 měsíců.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.