#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 3075

Dotaz, 24. 2. 2020

Dobrý den, naše dcera má alergii na bramborový škrob. Nefungují rady, typu že škrob po převaření již není alergenní. Bohužel již při malém množství se u ní projevují astmatické dušné záchvaty až omdlévání. V dnešní době se bohužel bramborových škrobem setkáváme v 90 procentech potravin, kam se přidává jako náhražka. A také nikde není uváděn jako alergen a tak vám nikdo nevěří, jaký jeho pozřením byť v minimálním množství má účinek. Rada, jako vynechání konzumace je dost těžká. Bramborový škrob je mléčných výrobcích, uzeninách, pečivu, cukrovinkách a bohužel i v lécích. Děkuji za radu.

Prim. Mudr. Martin Šmakal, 24. 2. 2020

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.