#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 33

Dotaz, 11. 6. 2007

Prosím o radu. Po požití studeného nápoje nebo potraviny mě okamžitě pálí v krku a tvoří se hleny. Nejedná se o mražené potraviny, ale třeba mrkev, sýr nebo voda z kohoutku, prostě všechno co nemá aspoň 37 stupňů. Musím se už potravin, které nelze na tuto teplotu ohřát vzdát?Je mi 66 let a nikdy jsem problémy s alergií neznala.Za odpověď předem děkuji.

Prim. Mudr. Martin Šmakal, 11. 6. 2007

Máte-li chladovou alergickou reakci, měla byste takto reagovat pod určitou teplotou vždy, tedy i na teploty nižší, tedy i na zmrzlinu.
Doporučuji alergologické a ev. hematologické vyšetření, mohlo by se jednat i o jiná onemocnění, než je alergie, může to být také následek nějaké prodělané infekce a podobně. Zatím se takto chladných potravin raději vzdejte.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.