Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli se nějak poškozuje organismus nebo zažívací trakt, pokud při prokázané potravinové alergii budu jíst v malém množství i potraviny, na které jsem alergická, ale nezpůsobují mi větší obtíže. Mám 28 let a potravinová alergie se mi "spustila" 5 měsíců po porodu chlapečka. Hodnoty testů jsou: Kravské mléko-IgG=1,476, gluten/gliadin-IGG=1,834, kasein-IgG=2,446, ovalbumin-IgG=1,923. Celiakie byla imunologicky vyloučena. Po požití např. krajíčku chleba či rohlíku nemívám obtíže, stejně tak např. po pečivu z vajíček (např. piškotová roláda). Mohu tedy potraviny, které mi nečiní obtíže, bez problémů jíst? Děkuji.
Milá Irmo,
pokud jsou Vaše výsledky skutečně IgG protilátky, nikoliv IgE, mám pro Vás dobrou zprávu - o žádnou alergii se nejedná!!!!
Ze stravy vylučte pouze to, co Vám opravdu působí nějaké problémy a na tyto protilátky se vůbec neohlížejte. Eventuelně se nechte vyšetřit opravdovým odborníkem. Pozitivita protilátek v IgG třídě totiž nic neznamená a je to zcela mylný závěr, že by se u Vás jednalo z tohoto důvodu a alergii !!!!!
Zdravím van