#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Imunitu dětí pomůže zvýšit domácí mazlíček

Máte doma psa nebo kočku a bojíte se, že kvůli tomu budou z vašich dětí alergici? Žádné obavy, riziko rozvoje alergie tím u vašich dětí nezvyšujete!

Máte doma psa nebo kočku a bojíte se, že kvůli tomu budou z vašich dětí alergici? Žádné obavy, riziko rozvoje alergie tím u vašich dětí nezvyšujete!

Otázku, zda soužití dětí, koček a psů v jedné domácnosti může u dětí způsobovat rozvoj alergie na tato zvířata, se pokusil zodpovědět detroitský lékařský tým centra Henry Ford Health System.

Vědci monitorovali skupinu dětí, které byly od narození až do osmnácti let v pravidelném kontaktu se psem nebo kočkou. Dětem byly prováděny testy na protilátky proti psím a kočičím alergenům. Po osmnácti letech byla studie uzavřena a vyhodnocena. Výsledky hovořily jednoznačně ve prospěch milovníků zvířat.

Vypěstovaná imunita

Závěry studie dokládají, že to, s čím se náš organismus během prvního roku života setká, má významný vliv na zdravotní stav i v pozdějším životě.

Tip na dárek

Kamarádství vašeho dítěte s pejskem nebo kočkou nezvyšuje riziko rozvoje alergie na domácí mazlíčky, naopak v některých případech působí dokonce ochranně. Koupě psa nebo kočky by tak mohla stát za úvahu.

(mzm)

Zdroj: Wegienka G., et al. Lifetime dog and cat exposure and dog- and cat-specific sensitization at age 18 years. Clinical & Experimental Allergy DOI: 10.1111/j.1365-2222.2011.03747.x.

Zaregistrujte se zdarma
k odběru zpravodaje