#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Mobilní aplikace pomáhají i alergikům!

Mobilní aplikace se v posledních letech staly součástí našich životů jako užiteční pomocníci. Některé z nich byly speciálně vyvinuty se zaměřením na péči o zdraví.

Péče o vlastní zdraví je v zájmu každého z nás. Aplikace H-Book Plus (H-Book+) přináší tu výhodu, že udělá pořádek ve vašich zdravotních záznamech. Každý uživatel (pacient) tak snadno získá přehled o tom:

S H-Book Plus navíc získáte modulární aplikaci. To znamená, že aplikace pomáhá uživatelům s určitými diagnózami v konkrétních modulech zaznamenat a následně s lékařem vyhodnotit nastavenou léčbu.

Jedna aplikace, mnoho funkcí

Mezi nejpřínosnější funkcionality aplikace H-Book Plus patří:

  1. Přehled o všech užívaných lécích – jde o velmi užitečnou funkci zejména pro ty, kteří denně berou více léků a potřebují připomenout, který lék, v jaké dávce a ve kterou hodinu užít. Pokud jste například dříve užívali některý z doplňků stravy, který vám pomohl (např. na klouby), a už jste zapomněli jeho název, aplikace umí vše přehledně seřadit a najít v uložených záznamech i informace staršího data.
  2. Přehledné kalendářové zobrazení plánovaných návštěv u lékařů – aplikace příští návštěvu u lékaře nejen zaznamená, ale i sama připomene. Díky této funkci již další kontrolu nezmeškáte.
  3. Kontrola nad astmatem i alergií – alergická rýma nebo kašel nám dokážou výrazně zkomplikovat život. H-Book Plus nabízí nově přepracovaný modul právě pro alergiky a astmatiky. Uživatelům jednak pomůže s organizací léčby, jednak umožňuje zaznamenávat si svůj zdravotní stav, různé příznaky i konkrétní reakce na určitý alergen s možností dalšího vyhodnocení lékařem. Aplikace také obsahuje aktuální pylové zpravodajství a celoroční pylový kalendář. Získáte tak aktualizované informace o všech alergenech v ovzduší i předpověď na další období.
  4. Kompletní lékařská dokumentace – do této aplikace si také můžete ukládat ofocené lékařské zprávy. Už vás v ordinaci nikdy nezaskočí dotaz lékaře na zprávu z nějakého předchozího vyšetření. Snadno tak získáte přehlednou mobilní kartotéku všech svých lékařských zpráv.
  5. Databáze léků – v aplikaci získáte kompletní databázi všech léků i s jejich popisem, tedy všech těch, které jsou aktuálně v ČR registrovány Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL). V seznamu naleznete u každého léku jeho účinnou látku, dávkování, výrobce atd. Databáze obsahuje desítky tisíc položek. Aplikace H-Book Plus v nich umí fulltextově vyhledávat.
  6. Mezinárodní seznam klasifikace diagnóz – existuje mezinárodní číselník diagnóz (MKN – Mezinárodní klasifikace nemocí), kde každá diagnóza má svůj jedinečný kód (např. kód J30.1 znamená „alergická rýma způsobená pylem“). Díky této funkci se tak například dozvíte přesný název diagnózy, kterou máte v lékařské zprávě uvedenou pod určitým kódem.

O obsahu rozhoduje uživatel

Aplikace H-Book Plus nabízí uživatelsky jednoduché prostředí a je ke stažení zcela zdarma, a to jak pro zařízení se systémem iOS, tak i Android. Výhodou oproti jiným projektům je, že uživatel si sám rozhoduje, co si do aplikace zadá. Významnou výhodou je tedy naprostá nezávislost na datech ze zdravotních pojišťoven. 

(hah)

Zdroje:

https://www.bez-alergie.cz/aplikace

https://www.h-book.cz/

Zaregistrujte se zdarma
k odběru zpravodaje