Jídlo a dnešní "plastic people"

Jedním z témat, o kterém se málo mluví, je dopad plastů na zdraví člověka. Vášnivé diskuze vedou nejen příznivci zdravého životního stylu, ale také lidé obzvláště citliví na látky z vnějšího prostředí.

Jedním z témat, o kterém se málo mluví, je dopad plastů na zdraví člověka. Vášnivé diskuze vedou nejen příznivci zdravého životního stylu, ale také lidé obzvláště citliví na látky z vnějšího prostředí. Faktem je, že to, co do vás vchází, lze do určité míry ovlivnit. Začít můžete třeba u správného skladování potravin.

V malých dávkách, ale pořád

Běžné domácí plasty, mezi které patří například láhve na vodu nebo nejrůznější plastové dózy, ty všechny vypouštějí do jídla některé ze svých látek. Jde o substance pro tělo nežádoucí a toxické. Uvolňují se pomalu a v malém množství za normální teploty, rychle a ve velkém například v mikrovlnné troubě. Je jasné, že bezprostřednímu kontaktu s plasty se zcela nevyhneme. Ale je řada kroků, které můžeme podniknout pro omezení kontaktu plastů s potravinami.

Udělejte něco pro zdraví

Těžké rozhodnutí?

Ne vše, co je praktické, je zároveň zdravé. Možná se na piknik budete muset tahat s těžkou skleněnou nádobou nebo budete nuceni utratit více peněz za pořádnou láhev z nerezu. Vše to ale děláte pro sebe. Nebojte se odvážných rozhodnutí, zdraví máte vážně jen jedno.

(dak)

Zdroj: www.foodallergyqueen.com

Zaregistrujte se zdarma
k odběru zpravodaje

Partneři

App_H-book