#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Alergie v novém bytě

Dotaz, 22. 7. 2022

Dobrý den ,

od té doby co jsme se nastěhovali do nového bytu před rokem v září jsem začala mít ucpaný nos . Zjistilo se po měsíci , že na okne v ložnici je plíseň . Ale v lednu jsem měla 2x zánět spojivek a začala jsem mít potíže s očima , poslední týden začali uší , a 2 dny svědeni a brnění končetin , jazyka a v krku . A teď v noci cítím napětí střídavě v končetinách a svědí tělo , a i otok nad kolenem . V pračce jsem dva dny zpátky našla plíseň . Na ORL mi dali prášky na alergii a stříkání do nosu steroidní. Už 3.den, ale jak jsem psala výše začalo mě svědet už celé tělo. Tyto příznaky jsou v prubehu dne a cítím to nejvíc v noci .

Uz čekám půl roku na alergologa :(. Prosím poradíte mi ke komu mohu jít hned ? Klidně si i zaplatím už je to pro mě nesnesitelný a mám malinké dítě . Mám také strach .
Prosím jsou tyto příznaky normální pro alergii ? Konkrétně na plísně ? Dostanu se z toho ?vždycky jsem byla zdravá
Nekaslu.

Děkuji moc , s pozdravem

MUDr. Iva Pončáková, 29. 7. 2022

Dobry den, obtize, resp. priznaky ktere pocitujete, by mohli byt alergickeho puvodu, ale bez alergologickeho vysetreni to nebudete vedet jiste. Doporucuji Vam dale uzivat leky na alergii (antihistaminika), ktera jste dostala na ORL. Zakladni laboratorni vysetreni Vam muze provest i Vas prakticky lekar, aby vyloucil ev.mozne zanetlive lozisko ci jinou pricinu obtizi.
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.