#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Alernativa sladidla

Dotaz, 25. 6. 2022

Dobrý den,

prosím, je možné přislazovat glukopurem Neocate, pokud má dcera 4 m alergii na kukuřici? Hroznový cukr se z ní vyrábí, ale nevím, zda je kukuřice v něm mimo sacharidy obsažena a vadí. Dcerka bohužel mléko nepije a glukopur trochu pomáhal. Případně je možné přislazovat něčím jiným? Čekankou, datlovým cukrem apod? Vím, že slazeni je špatně celkově, ale malá pít musí.
Dále se chci zeptat, zda existuje bejaky přípravek pro děti s ABKM jako Nutriton - karob je špatně. Případně nějaký doplněk jako Beba FM.
Děkuji.
Hezký den.

MUDr. Iva Pončáková, 29. 6. 2022

Dobrý den, jak jste správně sama napsala, opravdu nejlepší pro miminko by bylo nepřislazovat vůbec ničím. Bohužel jste nenapsala, jakým způsobem jste dospěla k tomu, že má dcera alergii na kukuřici a zda je to opravdu pravá potravinová alergie, tzn. má pozitivní specifické IgE, ev. prick to prick kožní test s kukuřicí a klinické obtíže po pozření kukuřice (resp. potravin či nápoje z kukuřice), či zda se jedná " pouze " o senzibilizaci, tzn. pozitivní laboratorní či kožní test, ale klinicky bez reakce. Pokud by se jednalo o pravou alergii na kukuřici, dalo by se použít velmi malé množství třtinového cukru (pár krystalků), pokud se jedná o pouhou senzibilizaci, můžete Glukopur použít.
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.