#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Kopřívka u dítěte

Dotaz, 5. 8. 2021

Dobrý den,
Píši ohledně syna je atopik, ma ABKM a alergii na laktozu, potravinovou alergii. Nyní se syn obsypal, nevíme ale z čeho. Syn má 14 mesicu. Donedávna jsme byli na Neocate syneo, nyni 3 dny Neocate Junior.
>
> Vcera večer nic a od dnešního rána kopřivka za ušima, zadní strana krku, zada, břicho a nohy. Obličej ne. Natirala jsem locoid kremem a davala fenistil kapky,byl i teplejsi. Syn je ale nervozni, plactivy, protivný.
>
> Od 12.7 synovi vařím. Do 112 mesicu bez prikrmu, nebo jen minimálně a to většinou kupovane bio ve sklenici. Jime teleci, kureci, kruti, kralici maso. Zelenina varena a dušená,cuketa, batat, mrkev, kedluben, brokolice, květák. Ryzove a nemlecne krupicove kaše. Sinlac kase pro alergiky.
>
> Vcera měl mleko Neocate junior se sinlacem, obed kureci maso s kulatozrnou loupanou ryzi, cuketa, mrkev a bezlepkové kukuricne krupky. Pul rohliku.
>
> Toto vse jime od 12.7 a neobsypal se. Najednou ano a hodně.

Prosím o radu cim můžeme jeste namazat, nebo co podat. Mam pocit že se ekzém rozleza. Dnes byl jen na mleku Neocate. Vse jsem jinak vysadila.

Moc dekuji za odpověď.

MUDr. Iva Pončáková, 10. 8. 2021

Dobrý den,
určitě bych doporučila alergologické vyšetření s vyloučením či potvrzením další potravinové alergie kromě ABKM. V současné době bych formuli umělého mléka neměnila a ponechala stávající Neocate Junior a příkrmy, které podáváte. Správně dáváte Fenistil kapky, můžete i 3x denně, lokálně Locoid crm a v mezidobí co nejvíce promašťovat neparfémovanými krémy či lokálními prostředky. Otázkou je, zda se jedná o, jak píšete, " obsypání" charakteru exantému ( může se jednat i o parainfekční " vyrážku", nebo-li exantém v rámci a v důsledku virového infektu, či vliv rostoucích zubů) nebo jde opravdu o zhoršení projevů atopického ekzému, což by měl zhodnotit Váš praktický lékař. Doporučovala bych zcela jistě i dermatologické vyšetření, kde Vám specialista doporučí správnou lokální léčbu ekzému.
Hezký den.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také položte dotaz do poradny.